Despre noi

Despre noi

Revista CONTA este un trimestrial de cultură & arte & atitudine care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România din anul 2010. Redacţia este formată din scriitori membri ai USR, personalităţi ale vieţii culturale din România. Deşi apare la Neamţ, sub auspiciile Asociaţiei Culturale Conta, revista îşi propune să promoveze valori culturale din întreaga ţară, să fie o rampă de lansare pentru valorile culturale din zonă.

 Din anul 2010 pînă în prezent au apărut 35 de numere ale revistei.

Formatul revistei este „tip carte”, număr de pagini/ediţie – 300, apare trimestrial. Revista se distribuie bibliotecilor judeţene, bibliotecilor şcolare, redacţiilor publicaţiilor culturale din România, la manifestări culturale.

În anul 2010 revista CONTA a primit premiul Asociaţiei Revistelor şi Imprimeriilor Literare din România (ARIEL) pentru cea mai bună revistă nou apărută în România, iar în anul 2011 revista CONTA a primit premiul „Serilor de poezie de la Brădiceni”- Tîrgu Jiu pentru cea mai bună revistă de cultură din România.   

Revista CONTA şi-a propus să valorifice bogatul potenţial cultural din zona Neamţ, să promoveze un veritabil dialog cu valorile culturale naţionale şi din lume. De asemenea revista urmăreşte recuperarea memoriei culturale din ţinutul Neamţului şi din ţară, susţinerea tuturor artelor.

Colaboratorii revistei sunt din toată ţara, din toate generaţiile, singurul criteriu valabil în selecţia materialelor fiind valoarea.

REDACŢIA

ADRIAN ALUI GHEORGHE / director

EMIL NICOLAE  /  redactor șef

ADRIAN G. ROMILA  /  redactor

MAGDA URSACHE / redactor

VASILE SPIRIDON  / redactor

VLAD A. GHEORGHIU / redactor

Ai vreo intrebare?
Contactează-ne!

Ai vreo intrebare?
Contactează-ne!